tirsdag den 21. januar 2014

Lidt om grød

Dette er IKKE et sponsoreret indlæg, skal jeg måske starte med at sige :)
Da jeg ventede Carl gik jeg til værks som den akademiker, jeg nu engang er; jeg læste og læste - og læste lidt mere. Om bleer, cremer, parabener, trælegetøj, stimulastik, hud-mod-hud og selvfølgelig også om babys mad. 

Sundhedsstyrelsen og andre anbefalede at bruge modermælk - eller erstatningsmælk, når der skulle koges diverse grødtyper. Min sundhedsplejerske derimod anbefalede Semper-lignende produkter, der allerede indeholdt erstatningsmælk og desuden var så sød at intet spædbarn ville vrænge på næsen af det. Nej tak! Jeg havde masser af mælk - og ville ikke malke ud for så at risikere at varme det for hårdt op når grøden skulle koges så alt det gode gik af min mælk - og erstatningsmælk skulle Carl i hvert fald ikke have (igen, jeg havde jo så meget god mælk selv.) Så gik den vilde jagt på et alternativ til at koge grøden selv (det gjorde vi hjemme, men når man er i byen er et pulver-alternativ altså bare lettest). Min lokale helsekost (Gry Helsekost i Viborg, de sødeste mennesker) førte mærket Holle. Da vi så fik Ellinor fortsatte vi selvfølgelig med det - vi er super tilfredse.
Det føres i forskellige varianter såsom ris, hirse, musli, spelt og også trekornsgrød. Det er mælkefrit (så er man veganer, er det altså vejen at gå også!) og uden smag, derfor ikke sukkersødt som øvrige mærker. Vi vil gerne lære børnene at maden ikke nødvendigvis skal være sød, og doserer derfor frugtmos med gulerodsmos eller andet i grøden. Fremgangsmåden er såre simpel; du hælder grøden i en skål, hælder 80 gr. varmt vand på og rører rundt. Tilsætter derefter lidt mindre end 1 spsk. fedtstof og så frugtmos eller andet 'smag' efter behag. (sveske, gulerod, ærtepure, pære, æble, banan, kiwi, jordbær, blåbær eller andet) Fedtstoffet varierer vi mellem avocado-olie (som er så godt for hjernen) solsikkeolie, rapsolie, usaltet smør, olivenolie, citronolivenolie - og hasselnøddeolie. Den sidste dufter HELT fantastisk! 
Både Carl og Ellinor har elsket grøden - og har for nyligt haft et par prøvepakker risgrød med til min mødregruppe, som også har været vilde med det. 




1 kommentar: