tirsdag den 29. oktober 2013

Hvad ved du om arbejdslivet?

Jeg er blevet spurgt, hvad jeg ved om arbejdslivet; jeg kan fortælle lidt om mit eget arbejdsliv. Da jeg gik i folkeskolen, arbejdede jeg for Diana Jagtrejser/Limpopo Travels i Svendborg, hvor jeg sørgede for at sende kataloger ud, samt hjælpe til på messer. Da jeg læste i Århus stod jeg i butik (Bahne hed det først og senere Sinnerup) i Århus; et job, jeg var meget glad for. Senere fik jeg studiejob hos Mercuri Urval, rekrutteringsbureau, hvor jeg arbejdede indtil jeg blev færdig med min uddannelse. Efter endt uddannelse fik jeg job hos LEGO i Billund, hvor jeg sad i rekrutteringsafdelingen. Her arbejdede jeg med IT-systemet SAP (implementernig af dette). Det ledte til mit nuværende job hos Grundfos i Bjerringbro, hvor jeg har været en del af det projekt, der implementerede nyt SAP IT system i vores HR-afdelinger i hele verden.

Jeg har været utrolig priviligeret, at kunne få job så hurtigt efter end uddannelse; jeg kan se hvor meget medstuderende kæmper for ansættelse i et svært marked. Det gør mig rigtig ondt, og jeg vil gerne se mere ind i hvordan vi i Viborg Kommune kan gøre mere for at skabe arbejdspladser. Især tror jeg, vi skal sørge for at mindre byer kan beholde deres byzone-status. Mister de den, og bliver landzone, kan det være rigtig svært at få godkendelse til f.eks. at starte en industrivirksomhed.

Jeg tager derfor min erfaring fra det private erhvervsliv med mig ind i Viborg Byråd, skulle jeg være så heldig at blive valgt ind. En erfaring om benhårde prioriteringer i et svært marked med fokus på at gøre det rigtige.

mandag den 28. oktober 2013

Vandalisme

700 plakater. 700!!! Så mange plakater har min kollega, Rasmus Jarlov, opstillet i Købehavn, fået revet, hevet og på anden vis ødelagt. Det er simpelthen så ærgeligt, forkasteligt, anti-demokratisk og godt jysk TRÆLS! 
  
Jeg har desværre også oplevet at få nedtaget plakater, faktisk her i Tapdrup, kun få timer efter de var sat op. De er taget 'fra jorden,(eller med kort wienerstige) så de plakater, der hænger længere oppe sidder stadig. (og vi var over de 2,3 meter fra underste kant). Plakaterne er tydeligt revet over- og andre klippet ned, og placeret ved hoveddøren ved vores vælgerforeningsformand, der også bor i byen. (Dette kan dog være en sød sjæl, der har fundet plakaten på jorden, og ved hvor vælgerforeningsformanden bor, i så fald tak!).Vi politikere, elsker altså ikke plakater - men sådan er det politiske game altså i 2013.Vi kæmper fortsat for at få ændret reglerne, således at vi måske i næste valgkamp istedet får digitale plakater elle andre løsninger, der ikke spilder så mange ressourcer; altså hverken vores tid, penge eller går udover vores miljø!





torsdag den 24. oktober 2013

Nu med reklame-smart bil!

Så fin! Bor du i Viborg Kommune, og har du lyst til at køre med mig, på siden af din bil? sig til! 

onsdag den 23. oktober 2013

Viborg Kommune skal være klimakommune



Danmarks Naturfredningsforening (DN) har fået 46 af landets kommuner til at underskrive en klimakommuneaftale, der forpligtiger kommunen til at reducere CO2-udslippet. 48 kommuner har lavet aftaler med Elsparefonden om at knække elkurven. Fælles for aftalerne er krav om at knække kurven i forbrugets udvikling og effekt på miljøet. Der er et stort overlap mellem kurveknækker-kommunerne og klima-kommunerne.

Hvad er en klimakommune?
Definitionen på en klimakommune er (lånt fra DNs hjemmeside):
En klimakommune er en kommune, der har skrevet under på en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om årligt at reducere kommunens CO2-udledning med minimum 2 % og frem til et aftalt årstal(dog minimum 5 år) og gælder for kommunen som virksomhed.
Der er ingen grænser for, hvilke initiativer kommunen kan igangsætte for at nå sit mål. Det kan være alt lige fra energibesparelser i kommunens egne bygninger til større vedvarende energiprojekter. Som klimakommune starter man som udgangspunkt med at reducere CO2-udslippet fra egne aktiviteter:  Kommunens egne bygninger, drift og indkøb osv. Senere kan man udvide arbejdet med CO2-reduceringen til hele kommunen.
Viborg Kommune er hverken klimakommune eller kurveknækker-kommune! 

Ja, først i 2013 (dejligt tilpas i tiden inden valgkamp!) blev der vedtaget en klimastrategi - og hver vil man gerne være kurveknækker - klimakommune nævnes ikke. Du kan læse Viborgs klimastrategi her: Viborgs nye klimastrategi

Vi er simpelthen nødt til at være mere ambitiøse på dette område. Jeg vil ikke bare se til da det bliver Carl, Ellinor og alle andre børn, der kommer til at betale prisen. Nej tak!  

Jeg tror især, at der ligger en mulighed i at efterse de offentlige bygningers 'klimaskærm,' som det så fint hedder. Altså at efterse isolering og varmeforbrug; ikke nok med at det vil være til gavn for klimaet at bygningerne er isolerede korrekt, nej det vil også gave pengepungen. Jeg ved ikke med Jer, men jeg syntes altså det er sjovere, at bruge penge på flere pædagoger i børnehaven, bedre service for vores borgere og anden velfærd end varm luft! 



tirsdag den 22. oktober 2013

Dagens politiske statement

 

Jeg mener, at lokale borgerforeninger og lokalråd har større viden - og er bedre til at prioritere projekter end central administration i kommunen. Lad os igen føre midler tilbage til lokale råd og foreninger. Lad dem beslutte, om der skal renoveres legeplads, indkøbes æble-mostmaskine eller noget helt 3.

mandag den 21. oktober 2013

Give-away på trapperne

Uhhh jeg barsler snart med en give away. Det måtte jo prøves og min veninde Mette Holm Møller-Rasmussen maler de fiiineste billeder og har været så sød at donere et billede.

Mere følger....!

søndag den 20. oktober 2013

Barnedåb

Jeg har slet ikke fået vist billeder fra Ellinors barnedåb d. 25.august 2013 - 1-års bryllupsdagen for vores bryllup. Vi opdagede 4 dage før brylluppet at jeg var gravid. Derfor var det jo oplagt at hun skulle døbes den dag. Vi ville gerne støtte vores lokale landsby, Tapdrup, og valgte derfor at holde det i forsamlingshuset. Selve dåben foregik i Viborg Domkirke.
Det tema, vi havde valgt, var Alice i Eventyr te-fest, som den Skøre Hattemager holdt. Derfor havde jeg også samlet en masse skøre og sjove hatte og parykker, som alle ungerne kunne lege med. Et stort hit! Min svigermor arbejder i en genbrug, og havde i laaang tid samlet en masse fine kopper, te-kander og andet, der kunne bruges til opsatser til blomster. Billigt og flot.

Vi fik en lækker, lækker brunch med et twist og velkomstdrinken var champagne med farmorshjemmelavede rabarbersaft, uhm!

Vores datter hedder nu, helt officielt, Ellinor Sophine Engbæk Schmidt
 













Workshop i Kvpls Forsamlingshus

Her er lidt billeder fra workshoppen i lørdags - en super hyggelig dag!
Mette Holm Møller-Ramussen fra Memora Consulting havde gratis stillet sig til rådighed for lokale borgere og andre interesserede fra landsbyerne.

Oplægget var:
'Gør nærområdet endnu mere levende. Men hvordan? Få input, sparring og nye ideer til arbejdet med jeres egen borgerplan, og til jeres arbejde med at gøre nærområdet endnu mere interessant og inspirerende.

Anna Engbæk Schmidt, lokalpolitiker (K), og Mette Møller-Rasmussen, ejer af kommunikationsvirksomheden Memora Con...sulting, kommer med indspark og inspiration til debatten og arbejdet på denne gratis workshop. Her får I muligheden for at åbne op for konkrete tiltag og tage nye tanker med i arbejdet med j...
eres nærområder.
Udvikling i landsbyerne kommer ikke af sig selv; politikeren i byrådet bærer en stor del af ansvaret – men drivkraften bag udviklingen ligger hos de lokale i byen. Derfor inviterer vi til gratis workshop, hvor I kan arbejde målrettet med netop jeres borgerplan med støtte fra Mette Møller-Rasmussen.

Træk i ”arbejdstøjet” og vær med til at inspirere hinanden til nye ideer og tiltag. Hvorfor ikke lære af hinanden?
Det er ofte få ildsjæle i landsby, der trækker de store læs – og at netværke på tværs kan skabe inspiration og støtte, så man ikke behøver at ’genopfinde den dybe tallerken’ i ens egen landsby, men kan drage nytte af andres erfaring. '
 
Arrangementet var desværre ikke så velbesøgt, som vi havde håbet - og derfor vil jeg nu på roadtrip rundt i de små byer. Vi starter i Sdr. Rind, hvor der er foreslået et biogasanlæg midt i Faldborgdalen, utroligt smukt skovområde!!! Det er borgerne jo ikke vilde med,og er gået sammen for at skrive høringssvar til kommune og påvirke beslutningstagerne. Det vil jeg gerne støtte op om!
 



tirsdag den 15. oktober 2013

Smukke Kvols!

Valgkampen bragte mig til Kvols - en smuk, smuk by ca. 10 km fra Viborg i nordlig retning.
Det ligger ved fjorden, så smukt og fint - en rigtig charmerende by med gamle huse, lille havneanløb og rigtig søde mennesker.
Jeg var rundt for at dele invitationen til lørdagens workshop i Kvols Forsamlingshus ud. Jeg kæmper nemlig for de små landsbyer, især efter at flere 'eksperter' har været i vores lokale avis og true lukningstogt. Små byer under 200 indbyggere burde lukkes, mener eksperterne. Jeg bor selv i en lille by, Tapdrup, ca. 4 km. fra Viborg. Vi er dog mere end de magiske 200 indbyggere, men jeg kæmper for  at bibeholde de små byer. Livet herude er helt fantatisk. Vi kommer hinanden ved på en oprigtig facon; ægte, dejlig jysk tilgang til hinanden.


Jeg er selv vokset op i en lille landsby på Sydfyn, og da jeg blev ung teenager, drømte jeg mig langt væk fra al den gode plads omkring mig, byen hvor alle kender alle – hvor man ikke handlede i SuperBrugsen, men handlede med Købmand Kim, som fortalte pinlige historier om dengang man som 4-årig stjal et stykke tyggegummi, under en indkøbstur med mor. Det, som jeg som ung flygtede fra og fandt besnærende, er det jeg i dag har søgt tilbage efter, og værdsætter mest; at vi kommer hinanden ved, og at vi vil hinanden. Oprigtigt. At mine børn har en fast base, hvor vi kender hinanden og passer på hinanden; jeg ved at når – ja ikke bare hvis – men når min store dreng på 2,5 år, Carl, beslutter sig for at gå på opdagelse selv, så bliver han også fulgt hjem igen.


Som landsby har vi en udfordring i forhold til at fortælle den gode historie om at være del af et mindre samfund, så vi fortsat kan forblive. Udfordringen for os som landsby, som Tapdrup – som Viborg, som kommune, er at få de unge til at komme tilbage igen, når de har endt deres studier i Århus, København – ja, New York for den sags skyld; at det at vende hjem – eller flytte til en landsby er lig med det gode liv – det gode familieliv.


Ja, landsbyerne skal være et godt sted at bo; Viborg Kommune skal være et godt sted at bo

Vi skal have fortsat styr på økonomien i Viborg Kommune, så vi undgår de budget-overskridelser, som vi så i forrige periode - det er basen for, at der er råd til luksus i små byer. Især et område som klima og miljø, synes jeg at byrådet mangler at sætte ind på; et område som vi i landsbyerne skal være særligt opmærksom på med al den skønne og dejlige natur omkring os – den skal vi passe rigtig godt på!


 





søndag den 13. oktober 2013

Advarsel! Politisk indhold kan forekomme!

Så mine damer og herrer, så er der gået valgkamp i den, også i blog-regi!

Jeg stiller op til byrådet for De Konservative i Viborg, og valgkampen er virkelig skudt igang. Det er altså bare virkelig lækkert at være igang igen. Vi er efterhånden kommet over det værste med at få taget billeder til pjecer, forfatte teksten, få pjecer trykt og leveret på min adresse. 
Nu kommer det sjove arbejde; at møde borgerne på gågaden, til paneldebatter og mange andre steder. 

Jeg vil starte med at flashe billedet af min valgplakat. De køer, uha, dem har vi talt meget om. For og imod. De er ægte køer fra Tapdrup, min lokalegn, og derfor besluttede vi os for at tage dem med. Jeg vil gerne tale miljøets sag, Viborg Kommune halter nemlig gevaldigt bagefter. Vores første klimaplanen, nogensinde, er først ved at blive aftalt på plads i disse dage. Utroligt belejligt i forhold til valgkampen. 

Derudover får I linket til en gratis, online, valg-avis - den er selvfølgelig lidt politisk men ellers fyldt med spændende artikler, der kan give lidt indsigt i min skønne by, Viborg - og ikke mindst lidt om vores kick-ass borgmester Søren Pape Poulsen (ham på forsiden)